«ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΟΝ ANT1: ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ

Ellinis polites tou kosmou_EDEKO website flyer
  • test :

Παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Όλη η ουσία της σειράς ντοκιμαντέρ “Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου”, που εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και φέρει την Αιγίδα της, με Χορηγό Δράσης τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συμπυκνώνεται σε αυτή τη φράση.

Οι Πρωταγωνιστές

Στη νέα αυτή παραγωγή, πρωταγωνιστές είναι Έλληνες “πολίτες του κόσμου”, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και αφήνουν το στίγμα τους στην πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική εξέλιξη κάθε τόπου που τους φιλοξενεί. Άνθρωποι με εφόδια, γνώσεις, δίκτυα, επιρροή, ικανοί να επηρεάσουν και να συνδιαμορφώσουν. Να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

Η Ιδέα και οι Συντελεστές

Σε σύλληψη-επιμέλεια της Μαριάννας Σκυλακάκη και της Σύλβιας Κλιμάκη και σκηνοθεσία του Άγγελου Τσαούση, το εγχείρημα “Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου” παρουσιάζει Έλληνες κοσμοπολίτες που τίμησαν και μετέφεραν την Ελλάδα στους τόπους όπου σπούδασαν και εργάστηκαν και στους τόπους που αγάπησαν, συχνά σαν δεύτερη πατρίδα. Έλληνες που επέστρεψαν, μπολιάζοντας την Ελλάδα με ιδέες και δυνατότητες, αλλά και Έλληνες που ζουν ακόμη στο εξωτερικό, επενδύοντας όμως στην πατρίδα.

Χάρη στη σημαντική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που ξεχώρισε τη δράση “Έλληνες, Πολίτες του Κόσμου” μέσα από εκατοντάδες άλλες, ανακαλύπτουμε τις ιστορίες τους και αντιλαμβανόμαστε τον Ελληνισμό ως μια έννοια ζωντανή, ευρεία και δυναμική. Οι καλεσμένοι μιλούν για αυτά που φέρνουν κάθε φορά μαζί στις αποσκευές τους όταν έρχονται στην Ελλάδα και οραματίζονται τους τρόπους με τους οποίους η διασπορά –αυτή η πολύτιμη δεξαμενή Ελλήνων σε όλο τον κόσμο– μπορεί να συνεισφέρει στην επόμενη, φιλόδοξη σελίδα που μπορεί να γράψει ο Ελληνισμός.

Η Σειρά

Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών το καθένα, που παρουσιάζουν τα εξής πρόσωπα: Κίμων Αγγελίδης, Κώστας Γραμμένος, Μαρία Δεμερτζή, Ελίζα Κονοφάγου, Μιχάλης Μπλέτσας, Ελευθερία Ντεκώ, Νίκος Σταθόπουλος, Μάρθα Τσιγκάρη.